Brandwerende kozijnen, deuren en beglazing

Een goede brandwerende deur is van levensbelang!

Een brandcompartiment bevat meestal ook diverse kozijnen en deuren. De kozijnen en deuren dienen in dat geval aangepast te worden naar een brandwerend kozijn en deur.

Waar herken je een brandwerende deur aan?

In een brandwerende deur zijn extra voorzieningen getroffen. Het  deurblad is een bepaald aantal minuten vlamdicht en daarmee brandwerend. De meest voorkomende deuren zijn de 30 en 60 minuten brandwerend.cAanvullende aanpassingen die wij doen:

  • Aanbrengen van deurdranger;
  • Opschuimende strips toepassen, deze strips zorgen ervoor dat de deur wordt vastgezet in het kozijn, waardoor er vertraging van de branddoorslag en rookontwikkeling ontstaat;
  • Kozijnen dienen een minimale sponning van 25 mm te hebben.

Brandwerend glas

Brandwerend glas in een deur of raamkozijn kan de brand in het kantoorpand of bedrijfsruimte enorm vertragen of zelfs behoeden voor doorslaan naar een andere ruimte. Naast het toepassen van de juiste producten dienen de producten ook conform bijbehorend testrapport te worden aangebracht.

Brandwerend glas bestaat uit doorzichtige gelaagde beglazing, samengesteld uit glasbladen en een brandwerende tussenlaag. In het geval van brand zwelt deze tussenlaag spontaan op en vormt een vuurvast en ondoorzichtig schuim.

Brandwerend glas wordt geclassificeerd naar prestatieniveau, dit wil zeggen naar de duur van de brandwerendheid en de wijze van brandwering.

  • E – brandstabiliteit
  • EW – brandstabiel met beperking warmtestraling
  • EI – brandstabiel en isolerend tegen de hitte

 

Wij verzorgen hierin het complete verhaal zodat u als klant, de verantwoording hierin uit handen kan geven.

Contact

Wilt u ook eenvoudig en doelgericht uw brandveiligheid beheren? Neem dan contact op met ons.

0318 73 11 11 info@rodenburgbv.nl

Je bent hier:

Uitgelicht project